Το μέλλον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών περνάει μέσα από τους ισχυρούς συλλόγους και την ΟΙΕΛΕ

Ζούμε σε μια εποχή που όλα γίνονται χειρότερα και οι προοπτικές για βελτίωση συνεχώς μειώνονται. Παρά τις ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε η ΟΙΕΛΕ οι ‘προνομιούχοι’ ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν εξαιρούνται από τις γενικότερες οικονομικές, εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες, που οδηγούνται σε εξαθλίωση.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι πολύ πιο ευάλωτοι από τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου και γίνονται θύματα εργοδοτικής ασυδοσίας και ευτελιστικών πρακτικών και μεθόδων με εμπλεκομένους συχνά διευθυντές/τριες και υποδιευθυντές/τριες, που για να διατηρήσουν τη θέση τους χάνουν την αξιοπρέπειά τους και λειτουργούν ως δραγάτες της ιδιοκτησίας.

Συνέχεια

Το κάψιμο της σημαίας

Τα προβλήματα από τη χρήση και την κατάχρηση της σημαίας είναι πάρα πολλά και για αυτό πρέπει να περιορισθεί η λειτουργία της καταρχήν.

Η σημαία δεν μπορεί να αποτελεί σύμβολο το έθνους, αλλά του κράτους. Το έθνος, μια μεταφυσική και ιδεολογικά παρωχημένη φαντασίωση του ρομαντισμού, δεν μπορεί ως έννοια να αποτελεί σοβαρή ιδεολογική παράμετρο στην εποχή μας. Ως σύμβολο του κράτους θα έχει λειτουργική και πολύ περιορισμένη χρήση. Έχει λειτουργική αξία σε πρεσβεία του εξωτερικού, αλλά όχι στον πάγκο με τον παστό μπακαλιάρο και τα σκόρδα. Δεν έχει καμιά λειτουργική αξία στα χέρια μαθητών και μαθητριών, πάρα μόνο δημιουργεί προβλήματα διακρίσεων με εθνικιστικά και αξιολογικά κριτήρια.

Συνέχεια

Αλβανικός Αετός

Έφριξαν τα ΜΜΕ με τον αλβανικό αετό που σχημάτισαν με τα χέρια τους νεοσύλλεκτοι στρατιώτες. Άλλη μια ‘εθνική προδοσία’ που τιμωρήθηκε με τις ανώτατες ποινές, που μπορούν να επιβάλουν ο αρχηγός στρατού και ο υπουργός άμυνας, ώστε να μπορεί να καμαρώνει άνετα η αμφιδέξια κυβέρνηση.

Παρόλο που πέρασαν δεκαετίες από τη δικατορία, το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» είναι πάντα σε ισχύ με διαχρονική αξία. Η φαντασιακή ομοιογένεια και ομοιομορφία ότι όλοι/ες έχουμε μία ταυτότητα ‘Έλληνες, χριστιανοί ορθόδοξοι’’ φαίνεται ότι ακόμη διαβρώνει πολλά εγκεφαλικά κύτταρα.

Συνέχεια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website Configuration and Editing: Grizioti Marianthi